Τι πρέπει να κάνουμε ως ασθενείς για άϋλη συνταγή;

More
3 years 5 months ago #249 από 1576
Η ιστοσελίδα από την οποία ενεργοποιούμε την άυλη συνταγογράφηση για να μπορεί ο Γιατρός μας όταν γράφει συνταγή στο όνομά μας να μην χρειάζεται να μας την τυπώσει αλλά να μας την στέλνει με sms ή/και email είναι η:

www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p

( Την παραπάνω ιστοσελίδα μπορούμε να την βρούμε και ως εξής:

gov.gr → Υγεία και πρόνοια → Φάκελλος υγείας → Άυλη συνταγογράφηση )

Μπαίνουμε με τους κωδικούς του taxisnet και ακολούθως εισάγουμε το ΑΜΚΑ μας.

Θα μας βγάλει σε ένα παράθυρο με τίτλο « Άυλη συνταγογράφηση» που έχει ένα μπλε κουμπί «ενεργοποίηση».

Αν το πατήσουμε, κάνουμε check το « επιθυμώ άυλη συνταγογράφηση» και μπορούμε να περάσουμε το email και τον αριθμό του κινητού που θέλουμε να μας έρχονται οι κωδικοί των συνταγών. ( Ο αριθμός κινητού είναι απαραίτητος. Το email δεν είναι απαραίτητο μεν αλλά καλό είναι να μπαίνει γιατί τότε μας έρχονται πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την συνταγές. Ως αριθμό κινητού και/ή email μπορούμε να βάλουμε και αυτά ενός συγγενικού μας προσώπου. Επιτρέπεται να βάλει κανείς, αν θέλει, το ίδιο αριθμό κινητού και το ίδιο email για όλη την οικογένεια ).

Μόλις πατήσουμε «αποθήκευση αλλαγών» θα μας έρθει ένα email και αντίστοιχα ένα sms στο κινητό με ένα PIN που πρέπει να εισάγουμε για να αποθηκευτούν οι αλλαγές μας.

Μόλις το βάλουμε, και πατήσουμε ΟΚ, είμαστε έτοιμοι.

Ο Γιατρός μας μπορεί πλέον να μας στέλνει τις συνταγές μας ηλεκτρονικά.

( Δεν χρειάζεται να έχουμε smartphone. Αρκούν και τα παλιά κινητά).

Την παραπάνω διαδικασία την κάνει ο ασθενής μια φορά και ισχύει για πάντα και για όλους τους Ιατρούς που επισκέπτεται.

Στο Φαρμακείο ενδεχομένως να ζητήσουν τον Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητος του ασθενούς και το ΑΦΜ του ασθενούς.

Αν, για κάποιο λόγο, το μετανιώσουμε και θέλουμε πάλι να παίρνουμε την συνταγή μας σε χαρτί, γίνεται: Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία και απλώς αποτσεκάρουμε το « επιθυμώ άυλη συνταγογράφηση».

Δυστυχώς τα παραπεμπτικά για απεικονιστικές εξετάσεις ή εξετάσεις αίματος εξακολουθούν για την ώρα να πρέπει αναγκαστικά να εκτυπώνονται σε χαρτί.

Δυστυχώς επίσης, τα αναλώσιμα όπως π.χ. ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρες κτλ δεν συνταγογραφούνται άυλα, δηλαδή εκτυπώνονται σε χαρτί, αλλά όμως πρόσφατα έγραψε ο ΕΟΠΥΥ ότι αρκεί να δώσουμε τον κωδικό, του παραπεμπτικού αυτού στο φαρμακείο και το φαρμακείο τα εκτελεί.

Παιδιά κάτω των 18 ετών που συνήθως δεν έχουν ΑΦΜ, εγγράφονται με τους κωδικούς TAXIS του γονέα που τα έχει ασφαλισμένα πάνω του αλλά όταν ζητείται το ΑΜΚΑ γράφουμε φυσικά το ΑΜΚΑ του παιδιού.

Παιδιά άνω των 18 ετών πρέπει να έχουν τους δικούς τους κωδικούς ακόμη και αν παραμένουν προστατευόμενα μέλη (π.χ. φοιτητές).

Σύζυγοι που δεν έχουν ΑΦΜ και δηλώνονται στην κοινή φορολογική δήλωση (είναι συχνό, ιδιαίτερα όταν ο ένας σύζυγος δεν έχει καθόλου εισοδήματα) πρέπει να βγάλουν δικούς τους κωδικούς taxisnet ακόμη και αν δηλώνονται ως έμμεσα μέλη στην ασφάλιση.

Το κείμενο αυτό μπορείτε να το προωθήσετε και σε άλλους φίλους σας. (Η άυλη συνταγή δεν είναι μόνο ευκολία αλλά κάνει καλό και στο περιβάλλον).


Αργύρης Αργυρίου
Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός.

Παρακαλώ πατήστε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.


Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00