Με μία 8ωρη βάρδια ασθενοφόρου λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

More
9 years 6 months ago - 9 years 6 months ago #47 από 1576
Καθημερινός Τύπος 16/10/2014

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης έκανε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για το θέμα του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης όπου λειτουργεί με μία 8ωρη βάρδια ασθενοφόρου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης έκανε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για το θέμα του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης όπου λειτουργεί με μία 8ωρη βάρδια ασθενοφόρου:

Το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης λειτουργεί πλέον και πάλι με μία βάρδια ασθενοφόρου. Ο μοναδικός εργαζόμενος ως οδηγός ασθενοφόρου εργάζεται από τις 7 π.μ. μέχρι και τις 3 μ.μ.. Από τη λήξη της βάρδιάς του έως το επόμενο πρωινό το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης δέχεται μεν επείγοντα περιστατικά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέσο για τη μεταφορά ασθενών. Η «εξυπηρέτηση» των ασθενών γίνεται είτε μέσω ιδιόκτητων οχημάτων είτε κατόπιν κλήσης ασθενοφόρου ΕΚΑΒ από την Καβάλα. Αυτό σημαίνει πως, εφόσον υπάρξει διαθέσιμο όχημα, ο ασθενής θα μεταφερθεί σε νοσοκομειακή μονάδα το συντομότερο εντός μιας ώρας τουλάχιστον. Ήδη υπάρχουν δύο καταγεγραμμένα επείγοντα περιστατικά που μεταφέρθηκαν με όχημα συγγενών από το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Συν τοις άλλοις, το ΕΚΑΒ καλείται πλέον να εξυπηρετήσει μια εκτεταμένη γεωγραφικά περιοχή, που αφορά στους Δήμους Νέστου και Ελευθερούπολης, με τεράστια προβλήματα σε εξοπλισμό και οχήματα.

Επειδή, το Υπουργείο επαίρεται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, την ίδια στιγμή που οι πολίτες ανά την επικράτεια διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τη δημόσια υγεία.

Επειδή οι καταγεγραμμένες ελλείψεις απειλούν τις ζωές των κατοίκων της περιοχής, ενώ οι πρόσκαιρες λύσεις που προκρίθηκαν κατά καιρούς από το Υπουργείο δεν έχουν αποφέρει καρπούς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να στελεχώσει το Ε.Κ.Α.Β. με υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα 24ωρης διακομιδής με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Καβάλας και αν ναι με ποιο χρονοδιάγραμμα;


Ο ερωτών βουλευτής

Χρήστος Καραγιαννίδης

www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=53588

και για την αντιγραφή
Αργύρης Αργυρίου
Γενικός Ιατρός.
Last edit: 9 years 6 months ago by 1576.

Παρακαλώ πατήστε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.


Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00